Rugpijn? (2020)

Onze rug heeft veel te verduren. We moeten zuinig zijn op deze drager en bewaker van onze stabiliteit. Je kan geen beweging bedenken of onze wervelkolom is er direct of indirect bij betrokken. Als je rug stijf of pijnlijk is, heeft dat veel invloed op je beweeglijkheid én op je gemoedstoestand. Vaak combineer ik een acupunctuurbehandeling met een rugmassage. Volgens het principe van de traditionele Chinese geneeskunde zijn daarbij alle orgaanenergieën betrokken. Een rugmassage kan ik ook apart doen als totaalbehandeling. Met als resultaat een pijnvrije rug en een algeheel weldadig gevoel.

Acupunctuur en Emoties (2020)


Emoties horen bij ons. Het lijkt wel alsof ze automatisch een onzichtbare rol spelen in ons dagelijks functioneren. Waar zitten de aan- en uitknoppen? Een vaak allesoverheersende kluwen van gedachten en gevoelens. Je zou deze graag willen ontrafelen en er meer controle over willen hebben. Een eerste mindset daarvoor zou kunnen zijn, dat je je emoties graag vrij wil maken. Ze er onbelemmerd laten zijn. Een enge gedachte... Want dat is toch niet acceptabel? De keer dat je toch die dappere stap zet, lijkt het alsof je er door overvallen wordt. Het voelt overweldigend. Je hebt ze even laten gaan! Maar, ze zijn natuurlijk niet weg, want ze horen bij je. Gelukkig ook maar. Want wat zouden we zijn zonder emoties? Geprogrammeerde robotjes :) Met acupunctuur kan ik je helpen om je emoties zo te ervaren dat boosheid milder is, verdriet zachter, angst functioneler ... Gun het jezelf.


Acupunctuur zonder naaldjes? (2020)

Bij acupunctuur worden er hele dunne naaldjes gebruikt om de energiepunten op de meridianen te beīnvloeden. Een effectieve manier om gezondheidsklachten te verminderen of te verhelpen. Wanneer een cliënt aangeeft zich niet comfortabel te voelen bij naaldjes, bied ik andere manieren voor behandeling aan. Manieren die het effect en resultaat van acupunctuur evenaren. Ik maak dan graag gebruik van de energetisch werkende connectie-sensor en/of de gouden ankh-naald. Met beide kan ik de energie van een te behandelen punt bereiken zonder deze aan te raken. Acupunctuur zonder naaldjes kan niet, maar behandeling wel.


Acupunctuur en Je vrij voelen (2020)

In deze tijd van beperkingen en bepalende kaders kan het lastig zijn om je vrij te voelen. Onze wereld is momenteel letterlijk en figuurlijk kleiner dan we gewend zijn. Maar ook in de ruimte, die we nu hebben, is het mogelijk om je vrij te voelen. Acupunctuur kan daarbij helpen. Zodra we in ons hoofd beperkingen ervaren, reageert ons lichaam daarop. Dit kan zich uiten in krampachtigheid, stijfheid en pijn. Er ontstaat een vicieuze cirkel, die doorbroken kan worden door de verschillende energieën in het lichaam vrij te laten stromen. Met het zetten van acupunctuurnaaldjes trigger ik bepaalde punten op het lichaam, die de energiestromen weer op gang laten komen. Je hoofd krijgt weer ruimte. Deze ruimte kan je ook voor positieve gedachten gebruiken. Daardoor raakt je lichaam minder gespannen en kan je weer beter bewegen. Goed kunnen bewegen geeft een vrijer gevoel. Uiteindelijk kun je deze flow zelf in stand houden door te blijven bewegen en mede daardoor ruimte in je hoofd te houden. Dit is de verbinding tussen lichaam en geest. Een verbinding die we van nature allemaal hebben. Denk niet in beperkingen, maar in ruimte voor positiviteit.


Acupunctuur en Verbinding (2020)

Momenteel zijn we in de omstandigheid dat contact een beladen iets is. Contact met onze familie, vrienden en kennissen is nu niet vanzelfsprekend. Hopelijk wordt deze situatie over niet al te lange tijd beter. Ons sociale leven is belangrijk voor onze gezondheid. We kunnen niet zonder elkaar. Acupunctuur maakt verbindingen in ons lichaam die samen een natuurlijke balans tot stand brengen. Die balans brengt je rust, stabiliteit, helderheid en een nieuw gevoel van verbondenheid met jouw naasten en jouw omgeving.